resenärentumme

Blandade porträtt

Min far – “resenären”
Jag har under en tid haft en ide för en bild hemma hos min far. Jag brukar säga att det känns som att kliva in i ett museum hemma hos honom då det är fullt med gamla vackra saker ifrån bland annat resor han gjort. Så det fanns gott om rekvisita för just denna bilden. Tanken var att skapa en känsla av den gamla storviltsjägaren, sittandes i sitt inrökta rokokkorum bland sina trofér och fynd han gjort runt om i världen. Det är inte alltid man får till en bild exakt som man hade sett för sig den innan, något jag själv tycker mig gjort med denna. Bilden blev tryckt och inramad till min fars 59 års dag. Och då han snart passerar 100 besökta länder utsmyckades ramen med en liten guldskyllt med texten “resenären”

Sigve på Lier

En gammal bild ifrån en fotografering med Sigve ifrån Lier mentalsjukhus. Jag sitter för tiden och försöker lära mig en ny teknik i photoshop så då får några gamla bilder agera försökskaniner: ) Alla bilder från fotograferingen hittar ni här


Sebbe på strå

Denna bilden är ifrån en av mina favoritplatser i min hemstad Sala. Det är ett gammalt kalkbruk som står och förfaller och modellen dagen till ära var min kamrat och strålande fotograf Sebastian. Vi släpade med oss lite blixtar och lekte runt där inne. I denna bilden använde jag mig av “the brenizermethod” som går ut på att ta, i detta fallet 23 stycken bilder med samma F-stop. Tippar det låg runt 2.0 här. Sen med lite magi från datorn så klipps de ihop till en bild. Så blir resultatet som under.


Kalenderfotografering

Från en kalenderfotografering jag gjorde för en kommande brud!Mustang

Porträtt av en vän med förkärlek till V8 bilar!


Housemania

Ifrån en fotografering bakom hausemania med Fred och Kim!