tumme

Kristine och John

Kristine och John

Kristine Solhaug kontaktade mig angående en fotografering tillsammans med John “shaken”. Kristine är en 19 år gammal tjej som redan hunnit med att vinna overall i Athletic Fitness våren 2012 i Sandefjord Open och Oslo Grand Prix, som debutant, samt prytt omslaget till treningsforum. Annars så arbetar hon som personlig tränare på Elixia Bjørvika. Shaken placerade sig på en respektingivande 5e samt 4e plats i Fitness Five 2012, 2013 och tar steget in på Athletic Fitness scenen i vinter.

Denna typ av fotografering är något jag verkligen älskar. Att ha möjlighet att kombinera mina två stora passioner, fotografering och träning. Med två vana posörer som besitter varsin vansinnig fysik var det bara upp till mig att finna en passande plats. Efter lite snurrande runt i oslo kom jag att tänka på ett vattenfall uppe vid de gamla textilbyggningarna som restes redan 1846, där vi idag finner Wallmans. Det stormande vattenfallet omgivet av grönska och gamla hus från områdets industriperiod var perfekt match med dessa två atleter. Denna dagen var det strålande sol och fruktansvärt varmt. Att fotografera i direkt solljus är, mot vad man kan tro, inte helt lätt. Dock ger det hårda skuggor som går att utnyttja för att framhäva muskelaturen. Då får man ta att det kan vara svårt att hålla ögonen öppna och skuggor som döljer dem på bilderna. Medans jag svettades till max fick mina modeller för dagen plaska runt i vattenfallet. En fantastisk rolig fotografering med två mycket trevliga unga människor som jag tror kommer ta fitnesscenen med storm!