TUMME

The Pinkertons

The Pinkertons på Lier

The Pinkertons har varit i behov av lite nya bandbilder då de förra vi tog började bli lite uttjatade. Så efter en kubturnering och några öl på två av medlemmarnas bakgård (som jag förövrigt förlorade stort) så bestämde vi oss för att sticka ut till gamla lier mentalsjukhus när alla hade möjlighet, för att se om vi kunde fotografera där. Sagt och gjort, i veckan blev det av. När bandmedlemmarnas nerver lagt sig över det härjade bygget och dess historia var det bara att börja jobba. Då jag visste det skulle bli många bilder, både singelporträtt och gruppbilder, valde jag att inte ta med mig blixtar denna gången då det skulle vara alltför tidsödande. Så istället bad jag grabbarna i The pinkertons att fylla upp batteriet på mobilerna deras så använde jag helt enkelt telefonerna som ljuskälla. Det tillsammans med D3S:ens magiska ljuskänslighet gjorde det hela till en fantastiskt trevlig fotografering.