tumme

Therese och Lars bröllop

Therese och Lars bröllop

Therese är en person jag haft turen att lära känna genom min utbildning här i Oslo. Vi träffade varandra första gången då vi skulle ha 8 veckors praktik tillsammans och har träffats på och utanför skolan upp genom utbildningen. Jag hade hört talas om att det fanns en pojkvän vid namn Lars med i bilden men inte så mycket mer än så. Therese berättade några månader innan avslutningen att de skulle gifta sig, och att de dessutom ville ha mig som fotograf. Strålande glad över att en vän skall gifta sig och att de ville ha mig att föreviga deras speciella dag tackade jag givetvis ja! Therese skulle gifta sig någon vecka efter eksamen så genom avslutningsfiranden har jag fått se en nervös Therese närma sig den stora dagen. Regnet hade varit en ihärdig följeslagare de senaste dagarna men i det jag närmar mig kyrkan slutar regnet och förblir frånvarande under hela dagen.

Så när klockorna tystnat, orgeln börjar spela, dörrarna öppnas och in träder en vitklädd brud som får tårarna att rinna på de närvarande i kyrkan, så är det bara att avnjuta ett fantastiskt vackert norskt bröllop. På grund av det tidigare regnet blev det lite justeringar i fotograferingen efter vigseln då det vackra gräset på många platser förvandlats till brun sörja. Men har man en Rolls-Royce Phantom till sitt förfogande som förvandlade denna fotografen till ett litet barn på julafton så var det knappast något att ägna en tanke åt.

Jag får avsluta med att tacka Therese och Lars som lät mig vara delaktig i deras mycket speciella dag och önskar er all lycka framöver.